• ۱۴۰۳ جمعه ۳۱ فروردين
  • اِجُّمعَة ١٠ شوال ١٤٤٥
  • Friday 19 Apr 2024
گل گهر
بیمه کوثر بانک صنعت و معدن بانک ملت بانک تجارت سازمان تامین جتماعی
  • آخرین خبرها
شناسه خبر: 84629 | تاریخ مخابره: ۱۳۹۶/۱۱/۲ - 14:51
ارتش ترکیه در شمال سوریه به دنبال چیست؟

ارتش ترکیه در شمال سوریه به دنبال چیست؟

پیشروی 30 کیلومتری در عمق خاک سوریه و پاکسازی شبه نظامیان کُرد از مناطق مرزی ترکیه پس از آن صورت می گیرد که ایالات متحده آمریکا هفته گذشته موضوع تشکیل یک ارتش کردی 30 هزار نفره در شمال سوریه را مطرح کرد.

نیروی زمینی ترکیه از دیروز عملیات نظامی موسوم به " شاخه زیتون" را از مرحله حملات هوایی و تویخانه ای وارد فازعملیات زمینی کرده است.

به گزارش آفتاب صبح و به نقل از عصر ایران، ارتش ترکیه از ابتدای هفته جاری حملات هوایی خود را به شهر عفرین در شمال غرب سوریه – با صد حمله هوایی به شهر "عفرین" و مناطق حومه ای آن - آغاز کرد و از دیروز وارد مرحله عملیات زمینی شد.

عملیات ترکیه شبه نظامیان موسوم به "یگان های مدافع خلق" (PYD) را هدف گرفته است. این عملیات پس از اینکه ایالات متحده آمریکا در هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد نیرویی 30 هزار نفری از کردهای سوریه را تحت لوای یک ارتش منسجم درآورد، آغاز شده است.

ارتش ترکیه در سوریه به دنبال چیست؟

ترکیه شبه نظامیان کرد سوری از جمله گروه "یگان های مدافع خلق" سوری را تروریستی می داند. دولت ترکیه مدعی است این گروه مسلح، شاخه سوری پ.ک.ک است و دشمن منافع و امنیت ملی ترکیه است.

دولت ترکیه اعلام کرده قصد دارد منطقه ای به وسعت 10 هزار کیلومتر مربع در خاک سوریه را از وجود شبه نظامیان کرد سوری پاکسازی کند تا امنیت مناطق مرزی خود با سوریه را تامین کند.

یگان هایی ازنیروی زمینی ترکیه از دیروز وارد خاک سوریه شده و به پیشروی خود به سمت شهر"عفرین" و تصرف روستاهای همجوار ادامه می دهند. نیروهای کرد سوری در مقابل می گویند با مقاومت خود در برابر نظامیان ترکیه، سرعت پیشروی آنها را کند کرده اند.

دولت ترکیه در توجیه عملیات نظامی خود در منطقه شمالغرب سوریه توجیهات خاص خود را دارد از جمله اینکه:

1- پاکسازی منطقه ای به شعاع 30 کیلومتر از مرز خود با سوریه

2- جلوگیری از تشکیل یک کریدور کردی و تثبیت دستاوردهای عملیات پیشین "سپر فرات"

3- ممانعت از قطع شدن دسترسی مستقیم و مرز مستقیم ترکیه با سوریه از سوی کردها

4- ایجاد زمینه و مکانی مناسب برای بازگرداندن و استقرار صدها هزار پناهجوی سوری که به ترکیه گریخته اند

5- جلوگیری از مسیر نفوذ شبه نظامیان پ.ک.ک به داخل خاک ترکیه و جلوگیری از یکپارچگی و ارتباط بین پ.ک.ک و یگان های مدافع خلق

6- ممانعت در راه تشکیل ارتش 30 هزار نفری کرد سوری و تجهیز آن از سوی ایالات متحده آمریکا

7- ایجاد امنیت در مرز ترکیه و سوریه آن طور که منافع ملی ترکیه اقتضا می کند

غالب کشورهای جهان در موضع گیری های خود از دولت آنکارا خواسته اند با حفظ خویشتنداری و با اتمام سریع عملیلات نظامی از تشدید بیشتر بی ثباتی در منطقه پرآشوب خاورمیانه جلوگیری کند.

ارسال دیدگاه شما