• ۱۴۰۳ شنبه ۱ ارديبهشت
  • اِسَّبِت ١١ شوال ١٤٤٥
  • Saturday 20 Apr 2024
گل گهر
بیمه کوثر بانک صنعت و معدن بانک ملت بانک تجارت سازمان تامین جتماعی
  • آخرین خبرها
شناسه خبر: 116823 | تاریخ مخابره: ۱۳۹۸/۳/۱۲ - 15:19
افزایش تولید در سالی که گذشت
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اعلام کرد:

افزایش تولید در سالی که گذشت

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه جمعیت دامی استان 5 میلیون واحد است، گفت: 370 هزار راس گاو و گوساله ، یک میلیون و 400 هزار راس گوسفند و بره، 110 هزار راس بز و بزغاله، 267 هزار کلونی زنبورعسل در استان وجود دارد

به گزارش خبرنگار آفتاب صبح از همدان، محمد نظرپور معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه وظیفه این معاونت برنامه‌ریزی، حمایت و هدایت است، اظهار کرد: شیر خام، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم‌مرغ و عسل مواد پروتئینی تولیدی در حوزه این معاونت است.

نظرپور با بیان اینکه ارزش ریالی دام، تولیدات و امکانی که در راستا پرورش دام در استان ایجاد شده 87 هزار میلیارد ریال است، اضافه کرد: گردش مالی قابل توجهی در زمینه دام طیور و زنبورعسل وجود دارد که باعث پویایی زیربخش می‌شود.

تعداد واحدهای صنعتی پرورش دام، طیور و سایر ماکیان

وی  با بیان اینکه هزار و 445 واحد صنعتی پرورش دام طیور و سایر ماکیان در استان وجود دارد، متذکر شد:  از این تعداد 797 واحد پرورش دام سبک و سنگین صنعتی با ظرفیت 122 هزار و 500 راس و 640 واحد پرورش طیور و سایر ماکیان با ظرفیتی بیش از 12 میلیون قطعه موجود است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه افزایش و توسعه دامداری صنعتی از سیاست‌های سازمان است، تصریح کرد: از 797 واحد پرورش دام سبک و سنگین ؛ 359 واحد گاو شیری با ظرفیت 27 هزار راس ، 275 واحد گوساله پرواری با ظرفیت 29 هزار راس ، 43 واحد گوسفند داشتی با ظرفیت 23 هزار راس ، 116 واحد بره پرواری با ظرفیت 44 هزار و 300 راس  و 4 واحد پرورش اسب با ظرفیت 130 راس در استان فعال است.

نظرپور در مورد 640 واحد پرورش طیور و سایر ماکیان نیز چنین گفت: از 640 واحد پرورش طیور 530 واحد مرغ گوشتی با ظرفیت 9.5 میلیون قطعه ، 44 واحد تخم‌گذار با ظرفیت یک میلیون و 60 هزار قطعه، 20 واحد پرورش مرغ مادر گوشتی با ظرفیت 500 هزار قطعه، یک واحد مادر تخم گذار با ظرفیت 35هزار قطعه، 4واحد پولت تخم گذار با ظرفیت 308 هزار قطعه، 7 واحد شتر مرغ مولد با ظرفیت 245 قطعه، 10 واحد شترمرغ پرواری باظرفیت 1886 قطعه ، 20 واحد پرندگان زینتی با 2211 قطعه و 13 واحد بوقلمون پرواری با ظرفیت 168 هزار و 250 واحد است.

وضعیت صنایع تبدیلی مرتبط با دام و طیور در استان

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به وضعیت صنایع تبدیلی مرتبط با دام و طیور اظهار کرد: 6 کشتارگاه طیور با ظرفیت 12 هزار قطعه مرغ، 5 کستارگاه صنعتی دام سبک و سنگین با ظرفیت کشتار 1700 رأس دام سبک و 245 راس دام سنگین در استان همدان فعالیت دارد.

نظرپور با بیان اینکه سال گذشته 479هزار و 837 تن مواد پروتئینی در همدان تولید شده است، گفت: در سال 98 در استان همدان 500 هزار تن مواد پروتئینی تولید خواهد شد.

واحدهای تولیدات دامی استان و میزان تولیدات آن‌ها

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه در سال گذشته 375 هزار تن شیر خام در استان همدان تولید شده است، اذعان داشت: 42 واحد فرآوری لبنی با ظرفیت 550 هزارتن و 53 مرکز جمع آوری شیر با ظرفیت 316 تن در استان همدان وجود دارد.

نظرپور با بیان اینکه 17 واحد تولید خوراک دام و طیور  با ظرفیت 563 هزارتن در استان همدان وجود دارد، عنوان کرد:  سال گذشته 30 هزار تن گوشت قرمز تولید شده و امسال تولید 32 هزار تن پیش‌بینی شده است. همچنین تولید شیر خام  در سال گذشته 375 هزار تن  بوده که قرار است در سال جاری به 397 هزار تن برسد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به فعالیت یک واحد جوجه‌کشی با ظرفیت یک میلیون قطعه در همدان،  یادآور شد: سال گذشته  52 هزار تن گوشت مرغ تولید شده که 2.2 درصد تولیدات کشور را شامل می‌شود و برای سال 98 نیز همین میزان پیش‌بینی  شده است. 

وی افزود:  در سال گذشته 17 هزار تن تخم مرغ تولید شد که قرار است در سال 98 این میزان به 18 هزار تن برسد . 

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه 11 واحد بسته‌بندی گوشت و مرغ در استان همدان وجود دارد، اضافه کرد: 11 واحد بسته‌بندی گوشت و مرغ با 24 هزار و 910 تن ظرفیت و 6 واحد سوسیس و کالباس با 30 هزار تن ظرفیت در استان فعالیت دارد.

تولیدات دامی استان در سال گذشته

نظرپور ضمن اشاره به این موضوع که در سال گذشته 28 هزار و 533  تن عسل  در استان همدان تولید شده است، گفت: میزان تولید عسل در استان نسبت به سال 96 افزایش 36 درصدی داشته و این میزان 2.4 درصد از میزان تولیدعسل کشور را شامل می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه در سال جاری 500 هزار تن مواد پروتئینی در همدان تولید خواهد شد، بیان کرد: در سال جاری 396 هزار تن شیرخام، 32 هزار تن گوشت قرمز، 52 هزار تن گوشت مرغ، 18 هزار تن تخم‌مرغ  و 2 هزار و 100 تن عسل در استان همدان تولید خواهد شد.

نظرپور با بیان اینکه  اشتغال در بخش دام و طیور در سالجاری افزایش داشته است، اظهار کرد: امسال 600 شغل جدید در بخش دام و طیور ایجاد خواهد شد.

وضعیت سرانه مصرف/ افزایش تولید و اشتغال

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در مورد وضعیت سرانه مصرف نیز گغت: سرانه مصرف گوشت قرمز در سال گذشته  12 کیلوگرم،  شیرخام 114 کیلوگرم ، گوشت مرغ 29 کیلوگرم ، تخم‌مرغ 11 کیلوگرم و عسل 1 کیلوگرم بوده است.

نظرپور عنوان کرد: افزایش تولید و اشتغال در واحدهای صنعتی پرورش دام، طیور و سایر ماکیان و افزایش تولید و اشتغال در واحدهای کوچک روستایی  دام سبک و سنگین، زنبور و کرم ابریشم  در برنامه قرار دارد.

وی با بیان اینکه افزایش بهره‌وری و درآمد تولیدکنندگان برای ما اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: در این راستا نشست‌های آموزشی برگزار می‌کنیم.

طرح ملی هویت‌گذاری دام‌های سبک و سنگین

نظرپور با اشاره به طرح ملی هویت‌گذاری دام‌های سبک و سنگین اظهار کرد: این طرح در دست اقدام است و با مصوبه هئیت وزیران از اسفند 97 اجرایی شده است؛ پیش‌بینی می‌شود برای تمام دام‌های استان شماره  15 رقمی نصب و اطلاعات دامدار و دام در سامانه ثبت شود که  در راستا شناسایی دامداران،  آمار دام و جلوگیری از قاچاق دام  موثر است.

وی با بیان اینکه 20 درصد ظرفیت واحدهای گاوشیری و پرواربندی خالی است، گفت: یکی از برنامه  های سالجاری فعالسازی واحدهای صنعتی است به طوریکه در حال شناسایی واحدهای تعطیل و بازگرداندن این واحدها هستیم.

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه شما