شناسه خبر:
218340
| تاریخ مخابره:
۱۴۰۲/۸/۲۴ -
21:17
طی ابلاغی از سوی دبیر شبکه آزمایشگاهی فنآوریهای راهبردی معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری، سطح آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی همدان در شبکه آزمایشگاهی فنآوریهای راهبردی LabsNet به سطح «توانمند» ارتقاء یافت.
این تغییر بر اساس آخرین نتایج ارزیابی عملکرد آزمایشگاههای عضو و طبق دستورالعمل عضویت در شبکه آزمایشگاهی فنآوریهای راهبردی معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری صورت گرفته است.
شبکه آزمایشگاهی از ابتدای تیرماه سال ۱۳۹۳ ذیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت خود را آغاز کرد و با هدف افزایش بهرهوری زیرساختهای آزمایشگاهی کشور، پلتفرم به اشتراکگذاری دستگاهها و ارائه خدمات آزمایشگاهی و حمایت از توسعه کمی و بهبود کیفی خدمات آزمایشگاهی را راهاندازی کرده است.
باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی نیز با ارائه پژوهانه و یارانههای متنوع به اعضای هیئت علمی و دانشجویان دریافت خدمات از مراکز عضو شبکه را تسهیل کرده است.
در این شبکه خدمات آزمایشگاهی متنوعی مانند حوزههای فنی و مهندسی همچون مکانیک، مواد و متالورژی، برق و الکترونیک، شیمی، هوا فضا، معدن، حوزه محیط زیست، کشاورزی و گیاهان دارویی، حوزههای زیست فنآوری و پزشکی مانند داروسازی، سلولهای بنیادی، مهندسی بافت، حوزههای علوم شناختی و مغز، صنایعدستی، مواد غذایی و... ارائه میشود.
صدور مجوز فعالیت مرکز رشد دانشگاه صنعتی همدان برای ۲ سال
همچنین، مجوز فعالیت مرکز رشد دانشگاه صنعتی همدان، پس از بررسیهای اولیه، انجام مطالعات امکانسنجی، جلسات متعدد مدیریت امور پژوهشی و فنآوری و شورای راهاندازی مرکز رشد دانشگاه، ارائه درخواست به وزارتخانه متبوع و بازدیدهای به عمل آمده طی یک سال گذشته، در آبان ماه ۱۴۰۲ توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مدت دو سال صادر شد.
این مرکز با موافقت اولیه وزارت عتف، فعالیت خود را از تیرماه ۱۴۰۱ آغاز کرد و در ادامه به گسترش هرچه بیشتر فعالیتهای خود خواهد پرداخت.
در حال حاضر، فضایی با مساحت ۵۰۰ مترمربع در داخل و خارج دانشگاه در نظر گرفته شده است که چهار واحد فنآور در این مرکز مستقر و در حال فعالیت هستند. هدف از تأسیس این مرکز، کاهش موانع و پیشبرد فعالیتهای واحدها و هستههای فنآور و نوپا است.
مرکز رشد با پشتیبانیهای لازم و ارائه خدمات اولیه، نقش مؤثری در بالندگی و افزایش ضریب موفقیت واحدهای فناور خواهند داشت.
مرکز رشد دانشگاه صنعتی همدان، با توجه به در اختیار داشتن اعضای هیئت علمی جوان دانشگاه و فعالیت مستمر آنها در صنعت قادر است از نتایج طرحهای اساتید و دانشجویان با هدف تجاریسازی یافتههای آنها در قالب شرکتهای دانشگاهی علاوه بر حمایتهای مالی، در حوزههای تأمین مکان استقرار، مشاورههای بازاریابی، تبلیغات، فروش و همچنین مشاورههای حقوقی پشتیبانی کند.
گفتنی است، این مرکز با توجه به نیاز روز افزون دانشجویان به اشتغال، میتواند مکان مناسبی برای کارآفرینی اساتید و دانشجویان فعال باشد تا ایدههای نوآورانه آنها با توجه به امکانات مرکز رشد و حمایتهای دانشگاه به محصول تبدیل شده و علاوه بر رفع بخشی از نیازهای جامعه، زمینه فعالیت شرکتهای دانش بنیان را نیز در دانشگاه فراهم سازد.