شناسه خبر:
218356
| تاریخ مخابره:
۱۴۰۲/۸/۲۷ -
21:30
قدرتالله رستمی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه مردم در جوامع مختلف با توجه به ساختار فرهنگی و سبک زندگی مخصوص به خود از سفرههای چیده شده با تنوع غذاهای مختلف تناول میکنند، اظهار کرد: ویژگیهایی مانند شهرنشینی، کاهش فعالیت فیزیکی، استفاده از غذاهای آماده و فستفودها از یک سو وعوامل موثر بر تولید مانند نیاز روزافزون بشر به منابع غذایی بیشتر و استفاده از سموم و کودهای تقویتکننده و یا توجه به گونههای پر محصول گیاهی و حتی حیواناتی که تولیدکننده پروتئین بیشتری هستند تاثیرات زیادی را بر کمیت و کیفیت تغذیه بشر امروزی گذاشته است.
رستمی تصریح کرد: این عوامل مؤثر بر کیفیت و کمیت مواد خام یا محصول نهایی غذای مصرفی روزانه گاهی موجب به بار آمدن عوارض نامطلوب و ایجاد مخاطرات جدی برای سلامت انسانها میشود که از جمله این عوارض نامطلوب میتوان بیماریهای گوارشی، قلبی عروقی، تنفسی و متابولیکی که به طور مستقیم متاثر از غذا میتواند باشد را نام برد.
وی بیان کرد: از بین بیماریهای متابولیکی بیماری دیابت نوع ۲ یا بیماری قند بزرگسالان یکی از شایعترین این بیماریها است که خود باعث ایجاد عوارض متعددی در بدن شده و متاسفانه مرگ و میر زیادی هم توسط آن به وجود میآید.
رستمی مهمترین مشخصه بالینـی بیمـاری قندخون را عـدم تحمـل بدن بـه گلوکـز برشمرد و گفت: بـالا رفتـن قنـدخـون، اختلال در سـوختوسـاز چربـیهـا و پروتئیـنهـا در بـدن نیز از دیگر شاخصهاست که تـداوم ایـن اختـلالات در طولانـی مـدت مـیتوانـد موجـب عـوارض چشـمی، کلیـوی، عصبـی، عروقـی و ... شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اگرچه پس از تشخیص مصــرف منظــم داروهــای پاییــنآورنــده قنــد خــون مــیتوانــد در رفــع ایــن اختلالات و پیشــگیری از بــروز عـوارض احتمالـی نقـش بسـیار موثـری داشـته باشـد اما علیرغم نقش وراثت در ابتلا زود هنگام دیابت میتوان با بهرهگیری از تمهیداتی نظیر پرهیز از نوشیدن نوشیدنیهای قنددار، استفاده از منابع غذایی کربوهیدرات حاوی فیبر کافی، مصرف کم گوشت قرمز، استفاده کافی از میوه وسبزیجات و خوردن میان وعدههای سالم و پرهیز از مصرف الکل و استفاده از چربیهای سالم در رژیم غذایی این ابتلا را پیشگیری نمود یا به تعویق انداخت؛ البته ورزش و فعالیت فیزیکی نیز نقش موثری در این پیشگیری ایفا میکند.