RSS
آرشیو
تعرفه تبلیغات
پیوندها
تماس با آفتاب صبح
درباره آفتاب صبح
۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۵ تير
اِلأَربِعا ٦ ذو الحجه ١٤٤٣
Wednesday 6 Jul 2022
صفحه نخست
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
فرهنگی و هنری
ادبیات و نشر
تئاتر و سینما
میراث و صنایع دستی
تلویزیون و رادیو
بینالملل
ورزش
استانداران
آرشیو نشریه
آرشیو آخرین مطالب
میراث و صنایع دستی
اوضاع فعلی مجموعهداران آثار هنری ایرانی
سلام جناب آقای وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در مبحث کلی مجموعهداران آثار هنری هر کشور حافظان بیمزد و کارمندان بهحق و بیمزد وزارت میراث فرهنگی کشور ما (بهخصوص) و دیگر بلاد هستند.
شرایط ورود به ایران برای گردشگران خارجی
مقررات ورود به ایران پیرو آخرین دستورالعمل ستاد ملی مدیریت کرونا درباره سفر اتباع ایرانی و خارجی بهروزرسانی شد.
عناصر فرهنگی- اجتماعی غذا در همدان
مطالعه خوراک به عنوان یکی از جنبههای مهم زندگی بشری جایگاه برجستهای در مطالعات مردم شناسی جهان دارد. از لحاظ تاریخی، دو تحول، رابطه انسان با غذا را کاملاً تغییر داده است: انقلاب نوسنگی، دورهای که در آن بشر الگوی تهیه غذای خود را تغییر داد و از حالت آذوقهجویی خارج شد و یکجانشین گشت و انقلاب صنعتی که تنوع و میزان تولید محصولات غذایی در آن افزایش یافت.
دکتر ملکزاده از ادامه کاوش در هگمتانه کنار گذاشته شد؟!
آغاز فصل بیست و سوم عملیات باستانشناسی هگمتانه
چند روز پیش که دکتر ملکزاده در صفحه شخصی خود در اینستاگرام اعلام کرد که از ادامه کاوشهای هکمتانه کنار گذاشته شده، مدیر پایگاه محوطه تاریخی هگمتانه از آغاز بیست و سومین فصل عملیات باستانشناسی هگمتانه با موضوع نجاتبخشی حصار و برج و باروهای هگمتانه خبر داد.
مسئولیتهای اجتماعی یا پیوست فرهنگی
«گنجنامه» نقطه اتصال فرهنگ و گردشگری
شرکتهایی که در همدان به فعالیت گردشگری میپردارند شایسته است که مواضع فرهنگی و تلاشهای فرهنگی در حوزه ارتقاء سطح کیفی فرهنگ پیرامون خود هم داشته باشند.
درخواست یک مجموعهدار آثار هنری از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
عاشقترین قشر جامع ایران را در یابید
مجموعهدار را باید انسانی فرهیخته و آگاه دانست که بدون هیچ هزینهای برای دولت حاکم، آثار مملکتش را از اقصا نقاط دنیا با هزینه شخصی (و با محتوای خاص) جمع میکند و در راستای نگهداری از میراث کشور، بدون ایجاد کوچکترین هزینه برای دولت نگه میدارد.
در یک پژوهش مورد واکاوی قرار گرفت
بررسی دلایل تأثیر پذیری هنر سلجوقی از سنتهای تصویری کتاب آرایی مانوی
پیشینیان مانی رابیشتر از آنکه پیامآور آیین جدیدی بخوانند، نقاش و خوشنویسی چیره دست معرفی کردهاند که مضامین کتب دینی خود را برای توضیح و توجیه اصولِ عقاید و فلسفهٔ آن با سبک خاصی که ملهم از نقاشی ایرانی و بودایی بود، میآراست. تأثیر و نفوذ این سنتهای نگارگری در هنر سلاجقه یکی از مهمترین موضوعات تاریخ هنر اسلامی است.
بیاعتنایی فرهنگستان هنر به درگذشت شجریان؛ تعجب کنیم یا نه؟!
در عین حال(مایۀ شگفتی) نیست چون ریاست فرهنگستان با کسی است که سیاست و مصلحت را بر ادبیات ترجیح می دهد و هر چند اهل نثر و شعر است اما صبغۀ سیاسی ( از جنس معطوف به قدرت و نه کشف حقیقت) او می چربد و به همان دلیلی پیام نداده که روزنامۀ همفکر خبر درگذشت استاد آواز ایران را در بر خلاف دیگر روزنامه ها در صفحۀ نخست نیاورده و کم اهمیت دانسته است.
بیخ گوش تهران؛این قلعه هنوز کاوش نشده است!
قلعهای که امروزه بیشتر به تپه شباهت دارد. اطرافش گوسفندان میچرند، کشاورزان کشت و زرع میکنند و جوانان از گُردههای پیرش با موتورهایشان سواری میگیرند لابد که پیست موتورسواری تاریخی بهتری در این حوالی نیست!
آمار گردشگران خارجی در ایران اعلام شد/ عراق همچنان در صدر
عراق با نزدیک به دو میلیون مسافر همچنان درصدر کشورهایی است که در هفت ماه نخست امسال، بیشترین گردشگر را روانه ایران کردهاند.
در نشست فعالان فرهنگی، هنری، رسانهای و مدنی تاکید شد:
همیاری بزرگ برای حفظ نورمهال
«عمارت قاجاری نورمهال زیر سایه برجهای دوقلو»! این عنوان خبری بود که چندی پیش در فضای مجازی منتشر شد و حساسیت دوستداران میراث فرهنگی، هنرمندان همدانی و شهروندان بسیاری را برانگیخت، طوری که با انتشار نامهای سرگشاده اعتراض خود را مبنی بر ساختوساز برجهای دوقلوی همدان، در عرصه این بنای تاریخی متعلق به دوران قاجار که ثبت ملی نیز شده اعلام کردند. عمارت تاریخی نورمهال با ۳۰۰ مترمربع مساحت در دو طبقه معماریای شبیه عمارت بدیعالحکما دارد و در بوستان پرواز اعتمادیه همدان واقع شده است
با حضور هنرمندان، فعالان مدنی و رسانه صورت گرفت
تجلیل از اعضای شورا به خاطر جلوگیری از ساخت برج در حریم عمارت نورمهال
توسط پرویز پرستویی و امیرشهاب رضویان مطرح شد
درخواست توقف ساخت و ساز در حريم عمارت نورمهال
پرويز پرستويي و اميرشهاب رضويان دو سينماگر همداني كه هر دو دغدغه هاي حفظ محيط زيست و ميراث فرهنگي زادگاهشان را دارند و در مرداد ماه امسال به عنوان شهروندان برگزيده ي همدان معرفي شدند در نامه اي به مديران شهر همدان خواستار توقف ساخت و ساز بو برج در حاشيه عمارت نورمهال يا امريكايي ها شده اند.
نخستین گالری خصوصی همدان افتتاح میشود
نخستین گالری خصوصی همدان روز 31 مرداد ماه همزمان با آغاز هفته فرهنگی همدان با حضور هنرمندان برجسته کشور افتتاح میشود
گزارش شهردار همدان از عملکرد شهرداری در رویداد 2018
شهردار همدان با بیان اینکه رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار با محور گردشگری به عنوان هدف اصلی رویداد همدان 2018 در چشم انداز شهر همدان تعریف شده است به تشریح عملکرد شهرداری همدان در قبال رویداد جهانی همدان 2018 پرداخت.
تخریبِ مشکوکِ سد ۲۵۰۰ ساله هخامنشی/گشتیها فعالتر شدهاند
معاون میراث فارس گفت: گزارشها از وجود یک دستگاه بولدوزر، تراکتور، لودر، یک عدد کانکس، یک دستگاه ترانس برق، مقداری لوله آبرسانی و ... خبر میدهند که در نزدیکی سد بستانخانی پیدا شده. این مسئله نشان میدهد که تخریب کار یک قاچاقچی نمیتواند باشد.
کاروانسرای قلعه خرگوشی در یک قدمی نابودی/۳ سال است که بودجه مصوب تخصیص نمییابد
معاون میراث فرهنگی استان یزد میگوید: اداره میراث فرهنگی، سال ۹۵ و ۹۶ اعتبار مرمت و بازسازی کاروانسرای قلعه خرگوشی را رقم ۲۰۰ میلیون تومان پیشبینی کرد ولی بودجهای بدان تخصیص پیدا نکرد. حال در سال ۹۷، ما ۵۰۰ میلیون تومان برای مرمت این بنا پیشبینی کردهایم که امیدواریم از محل اعتبارات استانی و ملی تأمین شود.
تبدیل خانه داماد مظفرالدینشاه به کافه کتاب توسط بخش خصوصی
خانه مهینالملک مزینانی (داماد مظفرالدینشاه) در دهههای اخیر بدون آنکه بهرهبرداری مشخصی از آن صورت بگیرد، رها شده بود. این خانه در منطقه 11، خیابان شیخ هادی واقع شده و اخیراً در حال آمادهسازی است تا به کافه کتاب تغییر کاربری بدهد.
کاخ اردشیر بابکان در روزهای حساس باقیمانده به ثبت جهانی چه وضعیتی دارد؟/انتقال قبرستان به محلی جدید
کمتر از ۴۰ روز باقی مانده تا مجموعه کاخ اردشیر بابکان در سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی یونسکو به ثبت جهانی برسد. این در حالی است که وجود قبرستان و روستای آتشکده در تضاد جدی با ضوابط سختگیرانهی یونسکو است.
گفتگوی مشروح دکتر ابراهیمبایسلامی با «آفتاب صبح»
صنعت گردشگری کشور از فقدان استراتژی و بیبرنامگی شدید رنج میبرد
صنعت واگنسازی ما نیاز به احیا داشت؛ هگتا با نجات شرکت «رجا» از ورشکستگی توانست این شرکت را با استفاده از توان داخلی کشور در شرکتهای مهم واگنسازی، یعنی سه شرکت «واگن پارس»، «پلور سبز» و «اریکو»، در مسیر توسعه قرار دهد.
بیشتر
در حال بارگذاری...