کد خبر : 249666 تاریخ : 1404/2/14 - 09:02
اتاق گزارش، مذاکره و بازخواست استاندار همدان! در «ون» استاندار چه خبر است؟! «آقاي دوربيني» را تقريبا تمام رسانه‌اي‌هاي ايران مي‌شناسند. او علاقه‌ي بسيار زيادي به اين دارد که در قاب تصوير خبرنگاران قرار بگيرد.

اگر بخواهيم اين عطش را – عطش ديده‌شدن را – يک علاقه‌ي عمومي بين انسان‌ها بدانيم، پس بايد بپذيريم که برخي از مديران و معاونان و کارشناسان و ... در دستگاه‌هاي اجرايي هم – از این جهت که انسان هستند - علاقه‌ي بسيار زياد به رويه‌ي «آقاي دوربيني» دارند! به همين اعتبار تلاش مي‌کنند همه جا کنار بالاترين مقام دولت در استان بایستند، بنشینند و برخیزند، که از اين مسير در چهارچوب تصويري و خبري خبرنگاران و عکاسان و فيلمبرداران قرار بگيرند.

اما از اين مهمتر؛ يعني «از کنار استاندار ايستادن» يا راه‌رفتن؛ نشستن در خودرويي است که استاندار در آن حضور دارد! مديري که در خودروي حامل استاندار مي‌نشيند می‌تواند مدعی باشد که توان چانه‌زني بيشتري در امور اجرايي دارد تا مديري که نمي‌تواند به اين مقام نائل آيد! اما در شرایط فعلی در استان همدان رویه‌ای غیر از این در حال رخ دادن است.

 

ماجراهاي «ون» استاندار همدان؛ اتاق جلسه‌ي متحرک

 

براي سفرهاي داخل استانيِ استاندار همدان، که هر هفته يکي از روزهاي 5 شنبه يا جمعه صورت مي‌گيرد؛ غير از خودروهاي سواري، يک دستگاه «ون» در نظر گرفته شده که حدود 10 نفر سرنشين مي‌تواند داشته باشد.

در اين خودرو غير از استاندار، نماينده حوزه انتخابيه، امام جمعه، فرماندار، معاونان مرتبط با پروژه‌ها، مديرکل دستگاه اجرايي مرتبط با پروژه‌ها، روابط عمومي و رسانه و مديرکل حوزه حضور پيدا مي‌کنند.

از آنجايي که شکل قرار گرفتن صندلي‌ها در اين خودرو به شکل روبه‌روي هم طراحی شده، تقريبا داخل «ون» به يک اتاق جلسه‌ی کوچک متحرک تبديل شده است.

اتاقی که در آن جلساتي بسيار جدي شکل مي‌گيرد و همه‌ي افرادي که در آنجا حضور دارند بايد براي حوزه‌ي فعایت خود و سوالاتي که در اين بخش استاندار از آن‌ها مي‌پرسد پاسخ متقن و قانع‌کننده و منطقي داشته باشند؛ در آنجا پاسخ‌هاي ماورايي به سوالات استاندار قابل قبول نخواهد بود!

 

 

سوار «ون» مي‌شوي بايد جواب سوالات استاندار را داشته باشي آقاي مديرکل!

 

نکته‌ي بسيار مهمي که در «ون» استاندار به عنوان يک دستورالعمل، از همان سفر نخست به آن توجه شده، اين  است که اين جلسات کاملاً رسمي و در اکثر موارد همراه با صورتجلسه است.

صورتجلسه‌اي که موضوعاتش در پایان همان روز و در جلسه شوراي اداري شهرستان مطرح و درباره آن تصميم‌گيري مي‌شود.

مديران کل که به نسبت بازديد پروژه‌ها در خودرو (اتاق متحرک جلسات) حاضر مي‌شوند، بايد تمام زواياي پروژه را با جزئيات در ذهن داشته و يا اسنادش را همراه آورده باشند. مديري که اطلاعات برخط و لحظه‌اي نداشته باشد، توان پاسخ به پرسش‌هاي استاندار، و در پاره‌اي از موارد نماينده و امام جمعه را نخواهد داشت، و این یعنی تسلط کامل بر حوزه فعالیت خود را ندارد، بنابراین ماندن او بر مسند به صلاح مردم نیست. بر همین اساس، مدیرانی که گرایش‌هایی شبیه «آقای دوربینی» دارند بهتر است اطراف ون آفتابی نشوند! چون امکان آفتاب‌سوختگی برای‌شان وجود دارد.

 

حضور ائمه جمعه در اتاق جلسات متحرک

 

غیر از مدیران اجرایی، ائمه جمعه هم در مواردی برای بازدید از پروژه‌ها و به منظور تشویق و ترغیب سرمایه‌گذار، همراه استاندار و نماینده راهی بازدید از پروژه‌ها می‌شوند. این اتفاق، یعنی در کنار هم قرار گرفتن ارکان حاکمیت، اعم از نماینده مردم، نماینده دولت و امام جمعه می‌تواند فضای دلگرم‌کننده‌ای برای سرمایه‌گذار ایجاد کند.

 

 

جلسه‌ي 12 ساعته‌ي استاندار و نماينده در طول روز

 

در سفر اخیر و حضور در شهرستان بهار و بازديد از پروژه‌ها که از ساعات آغازين روز جمعه شروع شد؛ 9 صبح همه آماده داخل ون نشسته بودند. غير از جلسه شوراي اداري که حدود ساعت 21 آغاز شد و 22:30 پايان يافت؛ حدود 12 ساعت، استاندار و دکتر فتح‌الله توسلی در کنار هم در خودرو نشسته بودند و درباره مشکلات و ظرفيت‌هاي شهرستان صحبت مي‌کردند. شايد بشود اينگونه تعبير کرد که يکي از طولانی‌ترین زمان در جلسات استاندار و نماينده به وقوع پيوسته است.

 

 

 

بيش از 60 برنامه مستقل در يک روز / هر هفته یک جشن بانوان در یک شهرستان

 

در سفر به شهرستان بهار؛ استاندار، معاونان مدیران کل ستادی بيش از 60 برنامه مستقل از هم داشتند. رویه‌ی کار هم اینچنین بود که بعد از حضور در شهرستان، معاونان استاندار و مدیران کل ستادی از هم جدا می‌شدند و سراغ حوزه‌هایی می‌رفتند که از پیش برنامه‌ریزی شده است. یکی از مهمترین بخش‌های این برنامه‌ها، جشن‌های بانوان است که استاندار، بسیار بر این برنامه تاکید دارد.

 

جهت اطلاع

 

حمید ملانوری‌شمسی، استاندار همدان به همراه حمزه امرایی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، سیدمجتبی حسینی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، امیررضا یوسفیان معاون هماهنگی امور عمرانی، محمدرضا میر صفدری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی، معصومه باقری مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان، عبدالله امیری مدیر کل حوزه استاندار، حسن گوهرپور مشاور مشاور رسانه و روابط عمومی و جمعی از مدیران کل استانداری و مدیران استان برای بازدید و کلنگ‌زنی از طرح‌های عمرانی کشاورزی آموزشی و اقتصادی، دیدار با مردم در قالب کاروان تدبیر تلاش و توسعه به شهرستان بهار روز جمعه، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ به شهرستان بهار سفر کرد. فتح‌الله توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی نیز استاندار را در این سفر همراهی کرد.