• ۱۴۰۳ جمعه ۲۸ ارديبهشت
  • اِجُّمعَة ٩ ذو القعده ١٤٤٥
  • Friday 17 May 2024
گل گهر
بیمه کوثر بانک صنعت و معدن بانک ملت بانک تجارت سازمان تامین جتماعی
  • آخرین خبرها
شناسه خبر: 73145 | تاریخ مخابره: ۱۳۹۶/۸/۳ - 10:25
تهیه نقشه‌های توپوگرافی برای تعیین مسیر انتقال آب به کانون‌های گرد و غبار
استاندار سیستان و بلوچستان ‌خواستار شد؛

تهیه نقشه‌های توپوگرافی برای تعیین مسیر انتقال آب به کانون‌های گرد و غبار

‌استاندار سیستان و بلوچستان با ضروری خواندن تهیه نقشه‌های توپوگرافی برای انتخاب و تعیین مسیر انتقال آب به کانون‌های گرد و غبار استان گفت: دستگاه‌های مربوطه لایروبی و انتقال آب با لوله را بصورت جدی دنبال کنند.

 

‌به گزارش آفتاب صبح و به نقل از ایسنا- ‌به نقل از استانداری سیستان ‌و بلوچستان، علی اوسط هاشمی در ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار استان که در استانداری تشکیل شد، با اشاره به اینکه در ۶ ماهه نخست امسال به طور متوسط  ١٢٠ روز باد با سرعت بالا داشته‌ایم، افزود: کاهش نزولات آسمانی، تغییر اقلیم و دخالت‌های انسانی باعث خشک شدن تالاب هامون و ایجاد کانون‌های بحرانی گرد و غبار در سیستان شده است.

وی ادامه داد: کانون‌های گرد و غبار در اراضی افغانستان، قسمتی از بستر دریاچه هامون و بخشی از اراضی دشت سیستان است که متناسب با آنها طرح‌ها و بسته‌های مختلف مطالعه و تهیه شده و بخشی از آن نیز در حال بررسی است که این ایده‌ها طی هفته‌های آینده در سازمان محیط زیست کشور‌ بررسی و تصمیم گیری می‌شوند.

هاشمی گفت: برخی کشورها که دارای شرایط آب و هوایی مشابه سیستان دارند، طرح‌های موفقی در زمینه مدیریت خشکسالی و مهار گرد و غبار دارند که ضرورت دارد از این طرح‌ها الگو‌برداری شود.

استاندار همچنین با تشریح طرح انتقال آب به ٤٦ هزار هکتار اراضی دشت سیستان، تغییر الگوی کشت و اقتصادی کردن مصرف آب کشاورزی را از ضرورتهای مدیریت مباحث خشکسالی در سیستان عنوان کرد.

وی همچنین به آغاز اجرای طرح احداث ٣ نیروگاه ٥٠ مگاواتی با سرمایه گذاری ٣٣٠ میلیون دلاری در منطقه میل نادر سیستان به عنوان نمونه‌ای از سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های نو در استان اشاره کرد و گفت: توجه به فرهنگ مشارکت و جلب مشارکت نهادهای مدنی و بخش خصوصی، از مؤلفه‌های أصلی موفقیت در مدیریت و مقابله با خشکسالی و پدیده گرد و غبار است.

مدیرکل محیط زیست استان هم در این نشست کاهش میزان بارندگی‌ها در شمال استان را مورد اشاره قرار داد.

نیره پور ملایی با بیان وضعیت خشکسالی منطقه سیستان، طرح پایلوت تثبیت و کنترل ریزگردها در این منطقه را ارایه و برنامه‌های مربوط به مهار کانون‌های گرد و غبار را تشریح کرد.

ارسال دیدگاه شما